Tel.: +385 (0)47 - 641 166
Fax: +385 (0)47 - 600 101
Mob: +385 (0)91 - 641 6333

Svježe dimljena riba

Samo svježa, probrana, a dijelom i samo za nas uzgajana riba iz hrvatskih ribnjaka, prerađuje se kod nas. Stalne kontrole državnih institucija osiguravaju stalnu kvalitetu potrošačima. Uz to svaki proizvodni proces je kontroliran našom kontrolom.
Najsigurnija kontrola je i ostaje vaša potvrda da je ukusno.

Nakon prihvata ribe u proizvodne prostorije i još dodatne kontrole, ribe se stavljaju 6 – 36 sati na ca. 4° C u jedan od nas pripremljeni mokri pac, koji sadrži veću količinu kuhinjske soli (bez nitrata) i mješavinu prirodnih začina.
Mi polažemo vrlo mnogo na to da se ne koriste aditivi i konzervansi. Kroz salamur riba dobije jedinstvenu osnovnu aromu i produženi vijek trajnosti, a i pripremi se za daljnju preradu.


Nakon paca ribe se stavljaju u jedan tkz.»ormar za dimljenje»,  gdje se najprije suše, a zatim temperatura se diže do 120°C i kuhaju na vrućem zraku (kao u jednoj pećnici sa vrućim zrakom).
Nakon završene termičke obrade ribe se dime sa vrućim dimom oko 2,5 sata. Sa ovim procesom ribe dobivaju svoju specijalnu aromu i zlatno žutu boju. Sa dimljenjem se naše ribe još jednom konzerviraju.

 

 

 

Za samo dimljenje koristimo isključivo čistu bukovu piljevinu kojoj dodajemo (ovisno o ukusu potrošača) prirodne začine.

Nakon završetka procesa dimljenja riba se prirodno ohladi i odmah pakira i sprema u hladnjak na temp. 2° – 4°C.
Ako su potrebni fileti, filetira se nakon što se cijela riba odimi i onda se fileti pakiraju, vakumiraju i spremaju u hladnjak

 

 Način pakiranja:
1 pakovanje 1-2 ribe, ili fileta u PA/PE vakum vrećice

Iz razloga naših vrlo visokih higijenskih uvjeta kojih se pridržavamo u proizvodnom procesu možemo i bez korištenja umjetnih konzervansa i plina za vakumiranje garantirati minimalni vijek trajana preko 4 tjedna.
Naš proizvodni pogon nije industrijskog tipa i koncept proizvodnje je vrlo fleksibilan, pa vam možemo već od narudže ca. 10 kg pripremiti po vašim osobnim  željama i ukusu npr. sa više ili manje soli (paprike, dima).

Kako se serviraju dimljene ribe?
-Hladne, tople, na sobnoj temperaturi ili ugrijane na ca. 35°C
-Filetirana, cijela riba ili riblja pašteta

Pogledajte si jednostavno slike koje slijede i prepustite se inspiraciji:

View the embedded image gallery online at:
http://www.marko-ribe.hr/usluge#sigFreeIdda03c9f6f7

 
 

Recepti

Dimljena jegulja

Dimljenu jegulju najprije prepolovimo. Sa polovica odstranimo kožu i kost (filetiramo), jednu polovicu narežemo na jednake male komade...

 više...